nagel problemen

Er zijn honderden problemen die je kan tegen komen bij hand en nagelverzorging en aangezien ik geen arts ben zal ik je doorverwijzen naar een arts als ik iets zie waarvan ik niet zeker weet wat het is of ik vermoed dat het jouw als klant schaadt als ik de behandeling voort zet.


De nagelwortel kan niet verstikken, het terugduwen van de nagelriemen heeft dan ook geen zin om ze lucht te geven. Wel geeft dit een meer verzorgde uitstraling en bij het zetten van acryl/gelnagels kan er dichter op de rand gewerkt worden waardoor er minder snel uitgroei te zien is.

Het terug duwen moet hygiënisch gebeuren om bacteriën geen kans te geven. Het weg knippen is ook niet verstandig om dezelfde reden. Beter is uw nagelriemen regelmatig in te oliën om ze soepel te houden.
 

Nagels bestaan niet uit kalk en het is dan ook niet nodig om extra kalk te nemen om ze te verstevigen.
Witte vlekjes in de nagels is dus geen teken van kalkgebrek of teveel aan kalk maar, kunnen bij iedereen voorkomen door het stoten van de nagel of het beschadigen van de nagelriemen. Het komt vaker bij dunnere nagels voor omdat deze hiervoor natuurlijk gevoeliger zijn.

Wel kan het zijn dat u een zink tekort heeft en raad ik u dus aan mocht dit veel en vaak hebben even contact te zoeken met uw huisarts.

Lengte groeven in de nagels kunnen duiden op een tekort aan vitamine A en B ,stress of gebruik van sigaretten en koffie. Deze nagels moet u zelf niet glad vijlen want de lage groef is het dunste deel van de nagel. Heeft u hier last van kunt u altijd contact met mij opnemen voor een behandeling. 

Heb je broze nagels en of zachte nagels dan kan dit kan duiden op een eiwit tekort maar kan ook door schoonmaakmiddelen permanent vloeistof of andere chemicaliën veroorzaakt worden.
Dmv een extra laagje zoals acryl/gel kunnen dunne, breekbare en zachte nagels er toch fantastisch uitzien zonder scheuren en extra nagellaagjes.